Bereiding rustieke geroosterde groenten

Ingrediënten

Bijgerecht voor 8-10 personen
Bereidingstijd: 1,5 uur
  • 1,5 kg (oer)wortels
  • 2 kg aardappels (geschikt voor de oven)
  • 3 grote uien
  • 1 bol knoflook
  • paar verse takjes rozemarijn
  • zout & peper
  • olijfolie

Tips

  • Gebruik je het braadvet van de kalkoen niet voor een saus? Schep dan wat van het vet over de groentes voor extra smaak!
  • Je kunt de groentes al een dag eerder schoonmaken en snijden om tijd te besparen op de dag zelf.

Bereiding rustieke geroosterde groenten

Auteur: Eveline Wilcock-Riphagen van Eat Your Daily Greens

Heerlijke geroosterde groentes uit de oven die een perfecte aanvulling zijn op je kerstdiner. Simpel maar heel smaakvol en lekker rustiek!


  1. Breng een grote pan met water aan de kook. Bereid ondertussen de groentes voor: schil de wortels, pastinaken en aardappels en snijd in grove stukken. Pel de uien en snij ze in vier parten. Snij de knoflook bol dwars doormidden.
  2. Doe de wortels en aardappels in de pan met water en laat ze rustig koken. Doe de pastinaken er na 3 minuten bij en laat ze samen nog 5 minuten koken.
  3. Giet de voorgekookte groentes af en doe ze samen met de uien, knoflook en rozemarijn in een grote ovenschaal.
  4. Doe een flinke scheut olijfolie over de groentes en hussel ze door elkaar om de olie te verdelen. Bestrooi met zout en peper.
  5. Zodra je de kalkoen uit de oven haalt, kun je de groentes in de oven zetten. Verhoog de temperatuur van je oven naar 200°C en laat de groentes in een half uur mooi bruin worden terwijl je de kalkoen laat rusten. Schep de groentes elke 10 minuten om zodat ze rondom bruin worden en niet verbranden.
  6. Serveer direct uit de oven!