Bereiding romige knolselderij puree

Ingrediënten

Bijgerecht voor 8-10 personen
Bereidingstijd: 30 min
  • 2 flinke knolselderijen
  • 1 laurierblaadje
  • 150 ml room
  • 1 el mosterd
  • snufje zout & peper
  • verse peterselie, als garnering

Tips

  • Heb je geen blender of staafmixer? Dan kun je ook een gewone stampot stamper gebruiken. Je krijgt dan wel een wat grovere puree.
  • Met dit recept maak je een lekker zure cranberry compote. Voeg naar smaak meer suiker toe voor een zoetere variant.
  • Voor een heel zachte puree kun je de knolselderij na het pureren nog zeven. Gebruik een fijne zeef en duw met de achterkant van een lepel de puree door de zeef heen.
  • Je kunt de puree al een dag van te voren maken en opwarmen op de dag van je kerstmaal. Makkelijk als je gasten over de vloer hebt!

Bereiding romige knolselderij puree

Auteur: Eveline Wilcock-Riphagen van Eat Your Daily Greens

Een heerlijke puree die heel lekker combineert met de kalkoen en net even anders is!


  1. Breng een grote pan met water aan de kook.
  2. Verwijder de schil van de knolselderijen en snij deze in grove stukken.
  3. Doe de knolselderij en het laurierblaadje in de pan met kokend water en kook in zo’n 15-20 min zacht.
  4. Giet af, maar vang het kookwater op. Voeg de room, mosterd, zout en peper toe.
  5. Gebruik een blender of staafmixer om de knolselderij te pureren. Proef en voeg naar smaak nog wat zout & peper toe. Voeg eventueel wat kookwater om de puree wat losser te maken.
  6. Serveer de puree op een mooie schaal en bestrooi met wat fijngehakte peterselie en versgemalen peper!