← Terug naar recepten overzicht


INGREDIËNTEN

  • 2 el boter
  • 150 g spekblokjes
  • 4 sjalotten, fijn gesneden
  • 3 tenen knoflook, fijn gesneden
  • 4 plakjes verse gember, fijngehakt
  • 1 takje verse rozemarijn,
    bladeren fijn gehakt
  • 250 g verse cranberries
  • 500 ml appelsap
  • Schil en sap van 1 sinaasappel
  • 200 g grof gehakte walnoten
  • 480 g varkensworsten,
    alleen het vlees gebruiken
  • 3 verse eieren
  • ½ tl gemalen nootmuskaat
  • 4 handvol broodkruim
    (brood van de vorige dag)


  • Recept vulling

    Auteur: Koopeenkalkoen.nl
    Naast onze gevulde kalkoen kun je ook een panklare kalkoen bestellen. Deze kalkoen kan je heerlijk ongevuld eten, of zelf vullen!

    Dit recept kan je daarmee helpen! Een heerlijke vulling van cranberries, noten en worst staat garant voor een heerlijk kerstdiner!

    Let op: Dit is een ander recept dan de vulling van onze gevulde kalkoen. Onze gevulde kalkoen is gevuld met kippengehakt, gedroogd fruit en verse kruiden.

    Stap 1

    Smelt 2 eetlepels boter in een pan met dikke bodem, voeg de spekblokjes, sjalotten, knoflook, gember en rozemarijn toe. Laat ca. 10 minuten op laag vuur sudderen.

    Stap 2

    Voeg de cranberries toe met de appelsap, de sinaasappelsap en verhoog het vuur iets. Als het vocht tot ongeveer een derde van het originele volume is ingekookt, neem van het vuur en laat afkoelen.

    Stap 3

    Roer de nootmuskaat, een snufje zout en peper door de saus. Voeg daarna de walnoten, sinaasappelschil, het worstvlees en eieren toe en op het laatst de broodkruimels. Laat de vulling iets afkoelen, voordat je hem gebruikt.