← Terug naar recepten overzicht


INGREDIËNTEN

  • 750ml water
  • 250ml rode wijn
  • 1 stengel selderij, in stukken
  • 1 ui, geschild en in 4 stukken
  • 2 el bloem
  • snufje zout
  • zout en peper


  • Recept saus

    Auteur: Koopeenkalkoen.nl
    Met een heerlijke saus maak je de kerstkalkoen helemaal af. Dit kalkoen saus recept past perfect bij onze gevulde kerstkalkoen.

    Stap 1

    Breng 750ml liter water samen met de rode wijn, selderij, ui en de kalkoen braadsap uit de ovenvorm aan de kook en laat het geheel ongeveer 20 minuten zonder deksel koken.

    Stap 2

    Giet de jus nu door een fijn zeef in een pan en breng nog een keer aan de kook.

    Stap 3

    Meng nu de bloem, een snufje zout en 2 eetlepels water tot een glad mengsel en giet onder roeren bij de jus. Laat dit nu 10 minuten lang zachtjes koken.

    Stap 4

    Op smaak brengen met een beetje zout en peper en tot het serveren warm houden.