← Terug naar recepten overzicht


INGREDIËNTEN

  • 1 kleine rode ui,
    in ringen gesneden
  • 2 tl boter
  • 2 tl balsamico azijn
  • 1 tl suiker
  • 4 plakken bruin/volkoren brood
  • 4tl boter op kamertemperatuur
  • 100g gouda (of andere,
    zachte kaas), geraspt
  • 1/2 rijpe peer of appel,
    in dunne plakken
  • 150g kalkoenvlees, in kleine
    stukken getrokken of gesneden
  • zout en vers gemalen peper


  • Recept leftovers - Turkey sandwich

    Auteur: Koopeenkalkoen.nl
    Kerst is geweest, jullie hebben heerlijk genoten - maar je hebt nog restjes? Top! Daar kan je een heerlijke turkey sandwich van maken. De bereiding duurt ca. 20 minuten. Dit recept is voor 2 sandwiches.

    Stap 1

    Begin met het maken van de gekarameliseerde uitjes: Smelt 2 theelepels van de boter in een pan en voeg uien toe tot deze zacht zijn (ca. 5 minuten). Voeg daarna de balsamico azijn, de suiker en het snufje zout toe. Blijf roeren, totdat het geheel plakkerig wordt, haal dan van het vuur.

    Stap 2

    Smelt in een andere pan 2 theelepels van de boter, leg twee plakken brood in de pan en bestrooi met de helft van de kaas, wat peer plakjes, de uien, kalkoen en dan de rest van de kaas. Leg de overige twee broodplakken op elk sandwich en leg er eventueel een bord als gewicht op.

    Stap 3

    Als de onderkant goudbruin en de kaas goed gesmolten is, besmeer de bovenkant van de sandwiches met nog eens 2 theelepels boter en haal even uit de pan. Draai dan de sandwiches om en leg nog even in de pan, totdat ook deze kant goudbruin is.

    Stap 4

    En nu: Geniet van je heerlijke kalkoen sandwich met gesmolten kaas!