Bereiding aardappels uit de oven | Recept bijgerecht

Ingrediënten

Bijgerecht voor 4 personen
Bereidingstijd: min
  • 1kg vastkokende, kleine aardappelen (bijv. krieltjes)
  • 5 takken rozemarijn takken (alleen groene naalden worden gebruikt)
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 2 eetlepels grof zeezout

Tips

  • Je kan de oven aardappeltjes prima voorbereiden, als je de oven voor bijvoorbeeld een kalkoen nodig hebt.
  • Maak de aardappeltjes alvast en zet ze om op te warmen net voor het serveren nog ca. 5 minuten in de oven.
  • Perfect, als je kalkoen al klaar is en mag rusten.

Aardappeltjes uit de oven

Auteur: Laura Bartels


  1. Verhit de oven voor op 200°C en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  2. Leg de aardappeltjes met de gesneden kant naar boven op de bakplaat en bestrooi met de rozemarijnnaaldjes, verdeel het olijfolie erover en strooi op het laatst het zeezout gelijkmatig over de aardappeltjes .
  3. Nu de oven in en ongeveer 15-20 minuten laten bakken. Elektronische oven: 200 °C/ Hete lucht: 175 °C/ Gas: Stand 3.
  4. Giet af, maar vang het kookwater op. Voeg de room, mosterd, zout en peper toe.
  5. Gebruik een blender of staafmixer om de knolselderij te pureren. Proef en voeg naar smaak nog wat zout & peper toe. Voeg eventueel wat kookwater om de puree wat losser te maken.
  6. Serveer de puree op een mooie schaal en bestrooi met wat fijngehakte peterselie en versgemalen peper!