Bereiding gekookte aardapppels | Recept bijgerecht

Ingrediënten

Bijgerecht voor 4 personen
Bereidingstijd: min
  • 1kg vastkokende, kleine aardappelen (bijv. krieltjes)
  • 5 takken rozemarijn takken (alleen groene naalden worden gebruikt)
  • 2 stuk knoflook teentjes, geperst
  • 4 theelepels boter
  • 2 eetlepels zout
  • 2 theelepels grof zeezout om te bestrooien

Aardappeltjes gekookt

Auteur: Laura Bartels

Geen plek meer in je oven, of je hebt geen oven? Geen probleem. Wij hebben een mooi recept voor lekker makkelijke, gekookte aardappeltjes.


  1. Breng in een ruime pan genoeg water aan de kook
  2. Was de aardappeltjes en halveer grotere aardappelen, zodat zij allemaal ongeveer even groot zijn
  3. Voeg de aardappeltjes, de knoflook en het zout toe en laat ca. 10 minuten koken, of totdat je met een vork makkelijk in een aardappel kan prikken.
  4. Giet af, laat even afkoelen en meng in een mooie serveerschaal de aardappeltjes met de boter, wat grof zeezout en de rozemarijnnaaldjes