Anton Jacobs

Boer: Anton Jacobs Locatie: Rijkevoort Ras: Caringa Light Bronze

Een goede boer, die vol liefde voor zijn dieren zorgt. Daar tekenen wij voor. En dat vonden we in Anton Jacobs! Samen met Anton zijn we het avontuur aangegaan om kalkoenen op een nieuwe manier te houden. Anton noemt het pionieren. Wij vinden het vooral erg leuk.

Onze kalkoenen zijn de enige kalkoenen in Nederland die op de vernieuwende manier van Anton worden gehouden. De dieren staan s'avonds (en overdag met slecht weer) in een oude koeien stal. Hier lopen de kalkoenen tussen het strooisel, op de strobalen en op de zijluchting wanneer ze "op stok" willen. Overdag gaan de dieren lekker naar buiten wanneer het weer dit toelaat. Zowel in de stal als buiten heeft iedere kalkoen gemiddeld 1 vierkante meter voorzichzelf. Dit is 3x zoveel als wat nodig is volgens de biologische eisen. Het ras Caringa Light Bronze is een kruising tussen de oorspronkelijke Engelse en Franse kalkoen. Een mooi, langzaamgroeiend ras dat dus royaal de tijd en de ruimte krijgt om te groeien!

De dieren eten goede, natuurlijke voeding. Verder gebruiken we geen antibiotica bij de dieren, ze worden dus 100% natuurlijk gehouden! Zoals je van ons gewend bent.